fbpx

BIOKAHJUSTUSED – SEENED JA SITIKAD SINU MAJA KALLAL

_DSC5186

Arvame, et elame oma majas vaid oma perega, aga tegelikult leiab ka suur hulk elusorganisme tee meie elamisse. Kuna organismid ja tingimused, kus nad tegutsevad on erinevad, siis varieerub ka biokahjustuste suurus ja toime. Reeglina märkame putukkahjustusi, mida tekitavad erinevates arengustaadiumites vastsed, nähes puitu näritud väljalennuavasid ja näripuru värskeid kuhjakesi.

Teabepäeval räägime erinevatest biokahjustustest lähemalt põhimõttel “põhjus-seos-tagajärg” ja vastame küsimusele: mis ma nüüd tegema pean?

Teemad:
* Miks “kostilised” kipuvad minu elamisse?

* Kes nad on – seened, millised, kus ja miks (ka hallitusseened)?

* Mardikad – millised ja miks, või kes tegelikult?

* Mida ma ise teha saan?

Loeb: Marike Laht

Osalustasu: 5 eurot (võimalik tasuda kohapeal)

RegistreerumineSIIN või aadressil: kalli.pets@muinsuskaitseamet.ee 

Lektorist: Marike Laht asus peale Leningradi V. A. Serovi kunstikooli restaureerimiseriala lõpetamist 1981. aastal asusin tööle Eesti Riiklikusse Vabaõhumuuseumisse kunstnik-restauraatorina. Aja jooksul on asutus mitu korda oma nime muutnud ja nüüdseks on nimetuseks SA Eesti vabaõhumuuseum. Sama on toimunud ka ametinimetusega: restauraatorist on saanud konservaator. Alates 2005. aastast on Marike konserveerimisosakonna juhataja. Aastatel 2010-2013 oli seotud Fabbi projektiga. Oma igapäevatöös keskendub suures osa just biokahjustustega seotud probleemidele, sest kõik on seotud kõigega.

Teabepäev toimib koostöös Muinsuskaitseametiga.

Täpsem info:

Kalli Pets, kalli.pets@muinsuskaitseamet.ee, tel 508 4363 ja

Aune Mark, aune.mark@evm.ee,  tel: 52 38 397