fbpx

Ökomäss

Ökomäss 2020

Ökomäss toimub 17. septembril veebis ja 18.-19. septembril Säästva Renoveerimise Infokeskuse ja Majatohtri hoones ja hoovis (Väike-Patarei 5).

Veebiseminaril 17. septembril algusega kell 11.00 tuleb juttu sellest, kuidas ajalooliste ja miljööväärtuslike hoonete säilimist tagada parimal moel ja millised on käesoleval ajal aktuaalsed tendentsid nii maailmas kui meiega lähedases kultuuri ja majandusruumis.

Üheks peaesinejaks on Graham Bell, Europa Nostra juhatuse liige ja ajalooliste hoonete teema Euroopa rohelisse leppesse lisamise töögrupi ekspert.

Teine võtmeesineja on Ian Davidson, kes on õppejõud ja National Trust for Scotland nõustaja. Ta jagab kogemusi Šotimaa kultuuripärandi eest seismisel.

Esinejaid on veel Leedust, Lätist ja Eestist. Veebiseminari partnerid on Tallinna Energiaagentuur, Eesti Muinsuskaitse Selts ja toetab Eesti Kultuurkapital.

18.-19. septembril saavad huvilised osaleda traditsiooniliste hoonete korrastamise ja keskkonnasõbralikke ehitustehnikate ja materjale käsitlevates õpitubades ja loengutes.

Saab teada, kuidas ajaloolisi hooneid paremaks renoveerida ja samas nende väärtusi säilitada ja tõsta. Demonstreeritavad tehnikad sobivad kasutada ka uutel hoonetel, kus huvi keskkonda hoidvate ja samas dekoratiivsete ning kvaliteetsete lahenduste vastu. Kes veel ei tea, aga huvitub, mis on savistucco, lubimarmoriino või tadelakt, tasub tulla kohale, et nende ja ka teiste tehnikatega kogenud meistrite juhendamisel tutvuda.

Koolitustel osalevad Eestimaaehituse kompetentsikeskuse meistrid, koolituste kaaskorraldaja on Saviukumaja ja Majatohter.

Kõik üritused on tasuta.

Täpsem kava www.ecomess.eu.